Hvis man er ude og rejse, og man ikke ønsker at være bundet til offentligt transport med bestemte bus og tog tider, kan man leje en bil på Mallorca.

 

Hvad kan jeg bruge en bil til på Mallorca?

Du kan bruge din lejet bil til alt på Mallorca, en bil er altid godt at have hvis man skal rejse langt eller køre langs naturen og bjergene.

Man kan f.eks. bruge bil til at besøge attraktioner der er længere væk, eller besøge andre strande og byer.

Istedet for at betale for en tur guide igennem Serra de Tramuntana, kan man med bil køre op og langs bjerget for at nyde bjerget for sig selv uden en masser andre turrister, med begrænset tid.

 

Forskellige biler til leje

Man kan leje alt fra familiebiller til sportsvogne hvis man ønsker det. Man får alle informationer med når man lejer bilen som hvilken slags benzin der skal i bilen – om det er Diesel eller Benzin. Optankning af biler forgår på samme måde som det gør i Danmark, hvor  man køre ind på en tankstation og fylder bilen op med benzin eller disel. Nogle tankstationer har personale til at gøre det for en, afhængigt af hvor man er på øen.

 

Trafik regler og love

På Mallorca køre man på højre side, ligesom man gør i Danmark. Det er ikke lovligt at køre rundt på øen imens man snakker i mobil eller anvender andet elektronisk udstyr i bilen der har en skærm. Dette kan være dvd/video afspiller og andre ting, dog er det lovligt at bruge navigationisystemmer som GPS.

Det er lovligt at køre rundt om dagen uden lys medmindre man køre på motorcykel, så skal man have lyst tændt døgnet rundt.

Hvis man har drukket så skal man sørge for at en promille er under 0.5 da grænsen er den samme som i Danmark.

 

Hastighed:

Fart reglerne er nogenlunde de samme som i Danmark.

– Man må kun køre 50 km/t når man er i byen.

– Man må køre 90 km/t ude på landevejen hvis man køre i en personbil eller motorcykel, ellers må man kun køre 70 km/t.

– Man må køre 120 km/t på motorvejen hvis man køre i personbil eller motorcykel, ellers må man kun køre 90 km/t

 

Parkering:

Det er ikke anbefalet at man parker ligesom de lokale på øen. Vi vil derfor stærkt anbefale at man parker på betalings p-pladser, indkøbscentre, tydelig markeret p-pladser, ude i naturen (udenfor byerne), sit hotel eller hus man har lejet.

Grunden til at vi anbefaler dette er at når man er på ferie ser man de lokale parker som de har lyst, og man vil derfor tro at det er lovligt, dog er det ikke lovligt og politiet går som regel kun efter turister der parker ulovligt fremfor lokale.

Politiet tjekker altid nummerpladen om den er spanske og om de er lejet. Derfor er det bedst at parker sikkert når man er på Mallorca, ellers kan man risiker at få en bøde og få taget billen, som man så skal ned på politistationen for at afhente.

 

Ulykker og hjælp:

Ved ulykker eller problemer på vejen kan man ringe døgnet rundt til RACE Asistencia på +34 91 594 93 47

De vil dog ikke kunne hjælpe en på dansk, men derimod kan de hjælpe en på engelsk, tysk, spansk og italiensk.

Ved alvorlige ulykker eller nødsituationer kan man man kontakte de offentlige.

Politi: 092

Ulykke: 112

Ambulance: 061

Brandvæsnet: 080

No Comment

Leave a reply